top of page

over 'joni'

He!

Mijn 'bedrijfsnaam' geeft het al weg, je hebt met 'Joni' te doen hier. 32 jaar, getrouwd, mama van een zoontje en als ik mezelf in 3 woorden zou omschrijven (klassieker, ik weet het), dan ga ik voor 'creatief', 'kritisch' en 'bescheiden'. 

Waarom ik foto's maak? Ik vind het heerlijk om mensen op hun mooiste (en soms ook meest emotionele) momenten in beeld te brengen.

Onschuldig ben ik in fotografie beland. Ik was 'die ene die net een nieuwe camera had gekocht', ergens in 2012. Ik nam foto's op lokale fuiven in ruil voor wat bonnen en veel lol. Achteraf wilde ik ze niet mengen met mijn foto's op mijn privéaccount. Een nieuwe pagina geschiedde: 'Joni Custers Fotografie' was geboren.

De interesse in portretfotografie groeide en ik zag gaandeweg vrienden hun profielfoto's veranderen in een pareltje dat ik had gemaakt. Vereerd dat ik daarmee was en ben! Al snel had ik niet enkel de jeugd, maar ook gezinnen en families voor mijn lens. Na een tijdje bleek dat enkele tortelduifjes vertrouwen hadden in mij als huwelijksfotograaf (meer dan ik zelf had indertijd!). Wat ben ik die koppels zó dankbaar! Een nieuwe wereld ging voor mij open met vallen en opstaan, maar ondertussen heb ik meer dan 50 trouwers hun dag mogen vastleggen.

Doorheen de jaren heb ik voor veel mensen iets kunnen betekenen, en dat doet me wat. Heel cliché, maar de tijd vliegt. Zeker met kinderen. Mocht je deze pagina aan het lezen zijn, laat deze alinea dan een warme oproep zijn om jaarlijks je gezin en familie op beeld te vereeuwigen. Foto's zijn tijdloos en hebben een enorme, emotionele waarde. Nu kom ik waarschijnlijk over als een fotofreak maar eigenlijk ben ik dat ook gewoon echt. ;)

Ik omschrijf mijn stijl graag als spontaan en romantisch. Geen ingetrokken buik en een geforceerde glimlach. En de "ja maar Joni, wij zijn echt niet fotogeniek hé" hoor ik bijna wekelijks. Geen paniek, vertrouw op mij.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik geen uitgebreid portfolio heb op mijn website, maar wél op mijn Facebook en Instagram. Voel je vrij om digitaal rond te neuzen en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort.

Liefs,

Joni 

-JONI (11 van 56).jpg
bottom of page